ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Президентът на РФ възложи да се разработи програма за развитие на ядрената наука и технологии в Руската федерация

20.04.2020

Руският президент Владимир Путин възложи на правителството да разработи и одобри програма за развитие на ядрената наука и технологии в Русия до 2024 г. в рамките на тримесечен период. Указът на държавния глава е публикуван на официалния портал за правна информация.

 

Според указа, цялостната програма „Разработване на оборудване, технологии и научни изследвания в областта на използването на ядрената енергия в Руската федерация за периода до 2024 г.“ е насочена, включително, към осигуряване на енергийната сигурност на Русия.

На правителството на Руската федерация беше възложено да разработи и одобри тази програма в рамките на три месеца.

За държавен клиент-координатор на програмата бе определена Държавна корпорация „Росатом”.

Програмата включва такива основни области като двукомпонентна технология за ядрена енергетика със затворен горивен цикъл, технологии за термоядрен синтез и иновативни плазмени технологии, разработване на нови материали и технологии за перспективни енергийни системи, проектиране и изграждане на референтни (еталонни) ядрени енергийни блокове, включително АЕЦ с малка мощност.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/04/17/103025

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари