ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


TOGG регистрира първия турски електромобил

17.04.2020

Турската автомобилна компания TOGG регистрира първия в света електромобил собствена разработка.
В бъдеще компанията възнамерява да получи разрешение за продажба на модела и в други страни.

 

 

 

Номенклатурата на компанията ще включва минивани, кросоувъри, седани и хечбеци. Всички те ще бъдат изградени на изцяло ново „шаси“, а първите превозни средства в лицето на кросоувър и седан се предвижда да бъдат пуснати в продажба през 2022 година.
Дотогава, както се надяват производителите, страната вече ще има развита инфраструктура за презареждане на електрифицирани превозни средства.

Техническите характеистики на новия продукт се пазят в тайна, но се знае, че пробегът с едно зареждане ще достигне 300-500 километра, а до 80% от капацитета батерията може да се зареди за половин час.
Ще се предлагат модификации със задно или задвижване на всички колела, с мощност от 200 к.с. с един електромотор или два съответно. В първия случай ускорението до 100 км/ч ще отнеме 7,6 секунди, а във втория, времето ще бъде намалено до 4,8 секунди.

Подробности на: https://elektrovesti.net/70559_togg-zaregistriroval-pervyy-turetskiy-elektrokar

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари