ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Одобрен бе проектът за създаване на инфраструктурата за ПАТЕЦ „Академик Ломоносов”

16.04.2020

Проектът, който получи положително заключение от Главгосекспертиза, предвижда изграждането на сгради и съоръжения на брега на пролива Певек за специално оборудване, необходимо за физическата защита на първата в света плаваща атомна електроцентрала.

 

 

 

На площадката ще бъдат поставени боксове за лодки, бонови заграждения (плаващи бариери, използвани на повърхността на водата) и специално оборудване: автомобили, всъдеходи, моторни шейни и др.

От вътрешната страна на пристана ще построят неподвижен кей за безопасно паркиране на катери по време на навигационния период. Също така ще изградят тръбопроводна естакада и мачти за осветление, плъзгач за спускане и повдигане на моторни шейни, гъсеничен всъдеход и други.

Ще има и площадки за превозни средства, външна инфраструктура за водоснабдяване, топлоснабдяване, електроснабдяване и телекомуникации.
Освен това строителите ще укрепят брега.
Предприемач е Rosenergoatom, а генерален проектант – Atomenergo.

За справка

Плаващата атомна топло и електроцентрала (ПАТЕЦ) достави първата електроенергия на изолираната мрежа на енергийния център Чаун-Билибино в Чукотка на 19 декември миналата година.
През лятото се планира предаването в промишлена експлоатация и доставянето на първата топлинна енергия от ПАТЕЦ на град Певек.

Източник: http://strana-rosatom.ru/2020/04/15/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари