ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуска АЕЦ – «Росатом» предаде 50 000 маски на лечебни заведения в района на Гродно

16.04.2020

Държавната корпорация Росатом, като част от хуманитарната помощ, дари 50 000 маски на здравни заведения в района на Гродно. Хуманитарната помощ е доставена в Гродненската регионална клинична болница по инфекциозни заболявания.

 

Част от маските бяха прехвърлени в Островец и Сморгон, а останалите маски ще бъдат разпределени съгласно инструкциите на регионалното здравно управление в онези болници, където нуждата им се чувства, така че медицинските работници да се чувстват уверени и сигурни при работа с пациенти.

 

 

„Нашата болница е напълно оборудвана с лични предпазни средства. В здравните заведения обаче трябва да има необходимия запас от снабдяване с маски и друго защитно оборудване, за да бъдат готови за пристигането на повече пациенти с коронавирусна инфекция”, заяви Сергей Тихонович, главен лекар на Гродненската регионална инфекциозна болница.

Източник: https://grodnonews.by/news/zhizn/kontsern_rosatom_peredal_v_uchrezhdeniya_ zdravookhraneniya_grodnenshchiny_50_000_masok.html

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари