ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – На ЗАЕЦ за първи път се извършва едновременно ППР на два енергоблока

01.04.2020

„Сега блокове № 3 и № 6 са в ремонт.“ Отличителната особеност е ремонтът на два енергоблока едновременно.
Координирането и професионализмът на персонала допринасят за успешното им изпълнение „, казва ръководителят на участъка Сергей Фомин.

 

 

 

Участъкът от системи за автоматично регулиране и дистанционно управление на цеха за топлинна автоматизация и измервания (ТАИ) на ЗАЕЦ извършва поддръжка и ремонт на системите, осигуряващи контрол на технологичните процеси в енергоблоковете на централата.

Посочените системи осигуряват поддържането на проектните технологични параметри на енергоблока (налягане, ниво, температура, разход) с помощта на изпълнителните механизми на спирателно-регулиращата арматура. В един енергоблок има около 2300 единици с електрически задвижвана арматура, 450 шкафа с пуско-регулираща апаратура, повече от 100 шкафа за управление и регулиране.

Основната част от работата пада върху планираните превантивни ремонти (ППР), например сега блокове 3 и 6 са в ремонт. Участъкът вече е завършил значителна част от ремонта на тези енергоблокове, извършват се изпитания на оборудването и се подготвят пусковите операции.

Следващият планиран ремонт е на енергоблок №5. Подготвителната работа, която в по-голяма степен пада върху плещите на инженерния персонал на участъка, вече е в ход.

За справка

Първият енергоблок е пуснат в експлоатация през 1984 г., вторият през 1985 г., третият през 1986 г., четвъртият през 1987 г., петият през 1989 г. и шестият през 90-те години.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-197304?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари