ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В цеха за обогатяване на уран на АО «ПО «Электрохимический завод» (ЕХЗ) са въведени центрофуги от ново поколение

29.03.2020

В цеха за обогатяване на уран АД «ПО «Электрохимический завод» (част от горивната компания на Росатом «ТВЭЛ») е пуснат в експлоатация с 40 дни преди графика първият етап през 2020 г на секциите от модернизирани газови центрофуги (ГЦ) от последно поколение.

 

 

Новите секции попълниха блоковете, които се въвеждат в предприятието като част от програмата за модернизация на основното технологично оборудване от пролетта на 2019 г.

През 2019 г. проектът на ПСР (производствена система на Росатом) за оптимизиране на подготовката и въвеждането в експлоатация на блоковете от газови центрофуги – GTs 9+ стана победител в конкурса за най-добри проекти за ПСР и предложения за подобрения в горивния дивизион на Росатом.
Групата специалисти на предприятието за успехите в решаването на проблема с въвеждането в експлоатация на центрофуги от най-ново поколение беше удостоена със званието „Лице на годината на ЕХЗ – 2019“ в номинацията „Единен производствен екип“.

Източник: http://www.tvel.ru/press-center/news/?ELEMENT_ID=7980

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари