ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – Изграждането на атомната електроцентрала “Hinckley Point C” ще се забави, но няма да спре

27.03.2020

Френската EDF Energy планира да намали наполовина броя на работниците на строителната площадка на атомната електроцентрала Hinckley Point C” в Сомерсет, Великобритания.

 

 

Сега на площадката работят 4 хиляди души.
По-рано компанията обяви намерението си да продължи строителството, въпреки ситуацията с коронавируса, което предизвика взрив от обществено възмущение.

След като британският премиер призова гражданите да „останат вкъщи“ по време на 21-дневната карантина, EDF Energy обяви готовността си да намали персонала в най-голямата строителна площадка в страната през следващите дни и да остави по-малко от 2 хиляди служители.
Остават само висококвалифицираните работници, участващи във веригата за доставки на реакторно оборудване, а основното внимание ще бъде обърнато на най-важните работи в пределите на ядрения остров.

Ще бъдат въведени отделни смени, поетапни почивки, ще бъдат включени допълнителни автобуси за обслужване, за да се намалят контактите между служителите.
Решението на «EDF Energy» може да е реакция на изследването на «The Guardian», което показа, че близостта на наети работници от различни региони на страната, принудени да живеят заедно на едно място и да използват общ служебен транспорт, може да провокира разпространението на коронавируса.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/03/25/102421

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари