ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Собствениците на АЕЦ „Beaver Valley” в Пенсилвания се отказаха от предсрочното и затваряне

24.03.2020

Собствениците на АЕЦ „Beaver Valley“ в САЩ обявиха, че променят решението за закриване на централата през следващата година, позовавайки се на политика за климата, за която настоява губернаторът на Пенсилвания Том Уолф.

 

Базираната в Охайо енергийна компания Energy Harbor Corp., която управлява централата, обяви, че е уведомила регионалния мрежов оператор PJM Interconnection, че ще отмени предписанията за извеждане от експлоатация на АЕЦ „Бийвър вали“.

Двата водни реактора на Beaver Valley започнаха да работят през 1976 г. (блок 1) и 1987 г. (блок 2), като в момента те са лицензирани да работят до 2036 г. и 2047 г.

Централата е с обща мощност 1872 MW и в нея работят 1000 служители. Планирано бе мощностите да бъдат затворени за постоянно, съответно през май и октомври 2021 г.
Но намеренията на губернатора на Пенсилвания Том Уолф да се присъедини към Регионалната инициатива за парниковите газове – програма, която има за цел да ограничи емисиите въглероден диоксид от електроцентралите, изглежда са променили плановете на компанията.

Подробности на: https://www.neimagazine.com/news/newsreprieve-for-us-beaver-valley-nuclear-power-plant-7833307

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари