ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Коронавирус – EDF въвежда по-строги хигиенни процедури в своите атомни електроцентрали

24.03.2020

Френската експлоатираща компания EDF въвежда по-строги хигиенни процедури в своите атомни електроцентрали.
Това се дължи на опасенията на някои работници да се заразят с коронавирус по време на проверки за радиоактивно замърсяване (контаминация) след работа, съобщават източници от служителите, на които се позовава
«Reuters».

 

Според френското трудово законодателство работниците имат право да напуснат работата си, ако са уверени, че съществува непосредствена заплаха за тяхното здраве и безопасност.
След работа в радиоактивните зони на атомните електроцентрали персоналът трябва да премине през тесни кабини, събличайки се по бельо, за да бъде проверен за радиация.
Работниците се опасяват, че повърхностите на тези кабини могат да станат преносители на новия коронавирус.

На 19 март бяха въведени нови вътрешни правила.
Сега ръководството на компанията е наредило тези кабини да се мият два пъти на смяна, да се увеличи разстоянието между преминаващите през тях работници и да се оборудват служителите с ръкавици и дезинфектант за ръце.

„Проблемът е решен или ще бъде решен в близко бъдеще, ако работниците следват новите правила“, казва членът на работническия профсъюз Тиери Реймънд.

Том Планкот, специалист по ядрена енергетика във Всеобщата конфедерация на труда (CGT), заяви, че повече от десет работници в АЕЦ „Фесенхайм“, АЕЦ „Сиво“ и АЕЦ „Шоу“ по-рано са напуснали своите работни места.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/03/23/102349

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари