ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – Затварят преработващия завод «Magnox» за РАО поради коронавируса

22.03.2020

Заводът за преработка на радиоактивни отпадъци Sellafield ще бъде спрян поради факта, че повече от 8% от служителите му избягват всякакъв контакт поради страх от разпространението на новия коронавирус.
Персоналът на завода „Magnox” в графство Камбрия наброява 11,5 хиляди специалисти, сред тях се появиха първите заразени с коронавирус. Очаква се работата да бъде замразена през следващите дни.

 

В края на седмицата ръководството на компанията обяви на подчинените, че „ще прехвърли някои операции“, за да „използва максимално наличния персонал“.
Миналия уикенд на един от служителите на фабриката беше поставена диагноза коронавирус, а в понеделник бе съобщено, че друг работник със заподозряна инфекция започва да избягва контакти.

Броят на служителите, практикуващи самоизолация в Sellafield, бързо се е увеличил до хиляда.
Пресслужбата на завода съобщи, че започват да избягват контакти както хора със симптоми на новия вирус, както и хора със съпътстващи заболявания, които се нуждаят от изолация.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/03/19/102334

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари