ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ленинградска АЕЦ – Физическият пуск на новия енергоблок ще бъде през април

15.03.2020

Физическят пуск на енергоблок № 2 с ВВЭР-1200 на Ленинградската АЕЦ е планиран за април 2020 година.

 

Според пресслужбата на ЛАЕЦ, при подготовката за пускането тези дни беше тестванена вътрешната защитна обвивка на сградата на реактора – една от локализиращите системи за безопасност на ядрения остров, предназначена да предотврати изпускането на радиоактивни вещества в околната среда.

Резултатите от проверката потвърдиха, че обвивката на сградата на реактора е издръжлива, хермртична и способна да издържа на проектните и аварийните термични, химически и механични въздействия.

„Изпитанията потвърдиха, че вътрешната защитна обвивка от напрегнат стоманобетон с дебелина 1,2 метра и облицовката от въглеродна стомана са направени качествено – няма дефекти, пукнатини или деформации.
По време на работа обвивката напълно ще елиминира изтичането на радиация извън сградата на реактора във всички режими на работа на АЕЦ, включително аварийните и ще осигури безопасността на персонала на атомната централа, населението и околната среда “, обясни Александър Беляев, главен инженер на ЛАЕЦ-2.

Източник: https://asninfo.ru/news/90213-zapusk-novogo-energobloka-laes-v-sosnovom-boru-sostoitsya-v-aprele

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари