ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ обявява подкрепа за усилията срещу COVID-19

12.03.2020

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) ще предостави на страните, които са поискали съдействие за справяне с разпространението на новия коронавирус, диагностични комплекти, оборудване и обучение за работа с ядрени техники за откриване на източници на заразата.
14 държави в Африка, Азия, Латинска Америка и Карибите са поискали помощ за диагностична техника, известна като RT-PCR (Polymerase Chain Reaction – Полимеразна верижна реакция в реално време). Тя може да помогне да се открие и идентифицира новият коронавирус за часове.

 

Първият обучителен курс ще се проведе в Австрия, съобщиха от МААЕ.

Участниците ще бъдат обучени в процедури за биобезопасност и биосигурност, за да защитят здравните и ветеринарните работници по време на вземане на проби и анализи и за предотвратяване на по-нататъшно външно замърсяване.
„Агенцията се гордее със способността си да реагира бързо на кризи, както го направихме в близкото минало с вирусите Ебола, Зика и Африканската чума по свинете“, заяви генералният директор на МААЕ Рафаел Мариано Гроси.

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/IAEA-announces-support-for-COVID-19-effort

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари