ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Владимир Путин разказва за успехите на руския ядрен отрасъл в страната и в чужбина

07.03.2020

Атомната индустрия на Русия е изпреварила всички останали страни. Ние правим най-много атомни енергоблокове и работим наистина много добре.

 

Това обяви президентът на Русия Владимир Путин в деветата серия на проекта „20 въпроса към Владимир Путин“, цитиран от ТАСС.

По думите му Русия е на първо място в света по мощност на заводи за обогатяване на уран и е единствената държава, която управлява промишлен реактор на бързи неутрони. В другите държави работят само изследователски реактори с ниска мощност.

Според Путин развитата ядрена индустрия на страната позволява създаването на уникални продукти.
„Например първата и единствена в света плаваща атомна електроцентрала „Академик Ломоносов“. Осъществяват се и разработки за използване на постиженията на атомната индустрия в Космоса“, заяви руският президент.

Подробности с видео на: https://www.youtube.com/watch?v=atELBy5aSxc

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари