ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Hamshahri (Иран): Русия и Иран ще избират място за нова АЕЦ

02.03.2020

Заместник-министърът на външните работи на Русия, както и един от висшите членове на иранската комисия за преговори за ядрена програма от Русия, заяви, че Иран и Русия се подготвят тази пролет за провеждане на подробни консултации за сътрудничество в областта на ядрената енергетика.

 

Според информационната агенция IRNA миналата сряда, като прави това изявление Сергей Рябков, също добави, че по време на тези консултации страните ще определят съдбата на съществуващия план за промени в използването на иранското ядрено съоръжение във Фордо.

Дипломатът, отбелязвайки, че „нашите страни“ (Русия и Иран) постоянно провеждат консултации по различни области на сътрудничество в ядрената област, подчерта, че времето на предстоящите въпросни консултации и двете страни ще определят по време на директен обмен на мнения между Росатом, руския гигант атомна енергия и Комисията за атомна енергия на Ислямска република Иран.

Рябков също така отбеляза, че страните не възнамеряват да забавят изпълнението на съществуващия план: „Въпреки че е известно, че ситуацията не се е подобрила след спирането на работата, Русия и Иран обаче периодично обменят мнения и провеждат консултации по този въпрос.“

Както съобщи от своя страна руската информационна агенция РИА Новости, руският посланик в Ислямска република Иран Леван Джагарян заяви, че от по-рано, тоест в началото на февруари тази година, стана известно за евентуална среща между руските и иранските страни за обсъждане на ситуацията с плана за модификация на площадката във Фордо.

Още подробности на: https://inosmi.ru/economic/20200301/246957564.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари