ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Рябков: МААЕ е удовлетворена от сътрудничеството с Иран

27.02.2020

Международната агенция за атомна енергия е доволна от сътрудничеството с Иран. Нивото на партньорство заслужава най-висока оценка, заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

 

Според дипломата сътрудничеството продължава дори и при заплахите и шантажа от страна на САЩ.
„На този фон нивото на сътрудничество между Иран и агенцията само по себе си заслужава най-висока оценка. Що се отнася до обстоятелствата, които периодично възникват от гледна точка на обсъждане на проблемите на достъпа до определени обекти, всичко това се решава в работен порядък ”, цитира го РИА Новости.

Рябков подчерта, че Техеран, според руската страна, разбира важността на продължаването на тази работа.

Както е известно – По-рано председателят на парламента на Иран Али Лариджани заяви, че Техеран може да преразгледа позицията си относно сътрудничеството с МААЕ, ако европейските държави предприемат несправедливи мерки при използване на механизма за решаване на спорове от Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД).

Източник: https://ru.rt.com/fhi7

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари