ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белоярска АЕЦ – Независима комисия оцени състоянието на културата на безопасност въз основа на 7 фактора

21.02.2020

Комисия от представители на организациите «Экопси консалтинг», Концерна «Росэнергоатом» и Техническата академия на Росатом проведе независима оценка на настоящото състояние на културата на безопасност в Белоярската АЕЦ.

В продължение на две седмици се проведоха интервюта с ръководителите и служителите на Белоярската АЕЦ, фокус групи и анкетиране на персонала, анализ на документи и наблюдения при изпълнението на обходите от оперативния персонал.

Културата на безопасност беше оценена чрез седем фактора: ценност на безопасността; мотивация и участие; профил на сътрудниците; регламенти и процеси; работна среда и използване на лични предпазни средства; система за управление на културата на безопасност; взаимодействие с подизпълнителите и развитие на култура на безопасност в тях.

Главният експерт на департамента за повишаване на ефективността на Концерна «Росэнергоатом» Ирина Косарева обясни: „Ние не проведохме контрол, а направихме независима оценка. Преди Белоярската АЕЦ вече реализирахме подобно мероприятие в шест атомни електроцентрали. Запознахме се с различните сфери на дейност: експлоатация, ремонт, подготовка на персонала. Но ние не създаваме никакви реитинги между централите”.

Старшият консултант от «Экопси консалтинг» Наталия Илина отбеляза: „ На Белоярската АЕЦ ние направихме много за развитието на културата на безопасност и това се вижда, но е важно да не спираме дотук.
Нашата задача беше не да търсим недостатъци, а да намерим възможности за по-нататъшно подобряване на вече направеното “.

След обработка и цялостен анализ на данните, получени по време на независимата оценка, представителите на комисията отново ще дойдат в Белоярската АЕЦ и ще проведат стратегическа сесия за ръководителите на АЕЦ и нейните подразделения.
Участниците в това мероприятие ще обсъдят пътищата за по-нататъшно подобряване на културата на безопасност.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-196568?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_ campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари