ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Три египетски компании печелят търга за изграждане на АЕЦ „Ед-Дабаа“

19.02.2020

«Атомстройэкспорт», дъщерно дружество на държавната корпорация „Росатом”, обяви, че три египетски фирми-подизпълнители са спечелили търг за изграждането на първата фаза на египетската атомна електроцентрала «Эд-Дабаа», която трябва да бъде завършена през 2022 година.

 

 

Очаква се работата по изграждането на първи блок на АЕЦ „Ед-Дабаа“ да започне до средата на 2020 г., веднага щом бъдат получени лицензите за строеж от съответните органи, съпбщи на 17 февруари египетският вестник Al-Masry Al-Youm.

„Атомстройекспорт” планира да обяви още един търг през тази година, за да завърши останалите строителни работи, казаха по-рано от руската компания.
Ръководството на „Росатом” преди това заяви, че се интересува от привличането на местни египетски компании за участие в проекта, а компаниите в Арабската република се избират въз основа на търгове, които спазват принципите на максимална честност и прозрачност, се казва в изявлението на «Атомстройэкспорт».

Подробности на: https://eadaily.com/ru/news/2020/02/17/tri-egipetskie-kompanii-vyigrali-tender-na-stroitelstvo-aes-ed-dabaa

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари