ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – АЕЦ „Flamanville 3” – изпитания на турбината

18.02.2020

Операторите на Трети енергоблок на френската АЕЦ „Фламанвил“ успешно тестваха турбината като част от провеждащите се горещи изпитания.

 

Според Адриен Майе, ръководител на механичните и конвенционални изпитвания в EDF, турбината на енергоблока с реактор EPR за първи път достига скорост от 1500 оборота в минута.

За да се осигури работата ѝ, водата в първи контур се загрява до 303 градуса по Целзий при постоянно налягане от 15,4 мегапаскала и след това се охлажда, за да се образува пара. Скоростта на въртене на турбината постепенно се увеличава, докато достигне номиналната си стойност.

Пускането в експлоатация на Трети енергоблок на АЕЦ „Фламанвил“ е планирано за 2022 година, като стойността на проекта достигна 12,4 милиарда евро.

Подробности на:https://www.neimagazine.com/news/newsflamanville-3-turbine-tested-7770456

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари