ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Изхвърляните хранителни продукти са отговорни за 10% от всички парникови газове

15.02.2020

Изхвърляните хранителни продукти са отговорни за 10% от всички парникови газове. До това заключение стигнаха експерти на ООН и биолози от Университета във Вагенинген в Холандия, пише Би Би Си.

 

 

Проблемът с хранителните отпадъци е едно от най-острите социални бедствия днес.
Въпреки факта, че над 800 милиона души гладуват официално в Африка, Азия и Латинска Америка, жителите на развиващите се и развитите страни ежедневно изхвърлят продукти средно по 527 калории на човек.

Според доклада на ООН намаляването на хранителните отпадъци е едно от основните предизвикателства в борбата срещу изменението на климата.
Производството на тези продукти, които впоследствие биват изхвърлени от хората, довежда до поне 10% от всички съществуващи парникови газове.

Освен това, според оценките за 2015 г., тогава нивото на глобалните хранителни отпадъци е било 214 калории на ден на човек. Според тези данни за пет години тази цифра се е удвоила.

Хранителните отпадъци са глобален проблем с огромни екологични, финансови и морални разходи.

Едно от решенията на този проблем е да се намалят хранителните отпадъци на потребителско ниво.

Източник: https://elektrovesti.net/69620_pishchevye-otkhody-vedut-k-povysheniyu-parnikovogo-effekta

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари