ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция иска да се заеме с ядрената енергетика в Полша

06.02.2020

Готовността на френските власти да сътрудничат на Полша в областта на развитието на ядрената енергетика обяви френският министър на финансите Бруно Льо Майр по време на икономически форум във Варшава на 3 февруари, съобщава Reuters.

 

 

„Би било добре, ако Франция и Полша заедно обмислят възможността за сътрудничество в ядрената област“, заяви Льо Мейр по време на икономически форум в Полша.

Френският финансов министър предложи също така да се създаде единен облак за защита на промишлените данни на страните от ЕС.

„Напълно законно е Франция, Полша, Европа да защитават най-ключовите си технологии, да защитават технологиите, които изискват държавни пари“, подчерта той.

Reuters уточнява, че въпреки че днес Полша е най-голямата икономика в Централна Европа, електроенергията на страната се произвежда предимно от електроцентрали, работещи на въглища.
Въпреки че страната има проект за създаване на първата си атомна електроцентрала, моделът за нейното финансиране в момента е едва на етап разработка.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2020/02/04/101144

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари