ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Предприятието на Хидропрес в Подолск изпрати запасни части за АЕЦ в Индия

02.02.2020

Подолското предприятие АО ОКБ «Гидропресс» доставя резервни части за атомни електроцентрали (АЕЦ) в Индия и Русия, съобщава сайтът на администрацията на градския окръг.

 

 

 

АО ОКБ «Гидропресс» Подолск изпрати 232 уплътнения (прокладки) от разширен (експандиран) графит за четвърти енергиен блок на АЕЦ Куданкулам в Индия.
Няколко дни по-рано са изпратени и 442 уплътнения за втори енергоблок на Балаковската АЕЦ Балаково, се казва в съобщението.

Уплътненията от експандиран графит с различни типоразмери се използват за херметизиране на уплътнителните възли на реакторните установки с водо-воден енергиен реактор (ВВЭР) на действащите и ново пуснати в експлоатация енергийни блокове в Русия и чужбина.
Прокладките (уплътненията) от експандиран графит могат да се използват в топлинната енергетика, нефтохимическата промишленост, автомобилостроенето и други.

За справка

АО ОКБ «Гидропресс» извършва сложен комплекс от проектни, изчислителни, теоретични, експериментални изследвания и производствени дейности по създаване на реакторни установки за атомни електроцентрали с различно предназначение, които притежават повишена безопасност, надеждност и икономичност.

Източник: http://xn—-8sbancyabljpnebm2aiit6frfsd.xn--p1ai/podolskoe-predpriyatie-ao-okb-gidropress-otgruzilo-elementy-oborudovaniya-dlya-indijskoj-aes/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари