ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Волгодонск генерира почти 80% от електроенергията в Ростовска област

01.02.2020

Делът на Волгодонск в производството на електроенергия в Ростовска област достигна 80%, но този рекорд не оказва влияние върху цената на електроенергията за физически и юридически лица.

 

Според резултатите от 2019 г. обемът на производство на електроенергия от всички видове електроцентрали в Ростовска област възлиза на 44,3 милиарда kWh, заяви министърът на промишлеността и енергетиката Игор Сорокин.
Общото производство на електроенергия през последните 5 години в Ростовска област нарастна с 38,6%.

Този ръст е постигнат благодарение на въвеждането в експлоатация на блокове № 3 и 4 на Ростовската АЕЦ във Волгодонск.
В края на 2019 г. делът на атомната електроцентрала в енергийния баланс на област Ростов възлиза на 76,5% (33,887 милиарда kWh). Делът на Волгодонск, като се вземе предвид производството на Цимлянската водноелектрическа централа и Волгодонската ТЕЦ-2 (производството на електроенергия върху тях намалява в сравнение с миналата година), достигна близо 80%. Производството на електроенергия във Волгодонската ТЕЦ-2, според заместник-началника на администрацията за жилищно-комунални услуги Сергей Вислоушкин, стана нерентабилно.

Като се вземат предвид плановете за извеждане от експлоатация на основните енергийни блокове на Новочеркаска ТЕЦ след 2025 г., Волгодонск дори ще засили господството си в електроенергийната индустрия на Ростовска област.

Трябва да се отбележи, че по-рано „въглищният регион“, област Ростов, до 2030 г. ще получи до голяма степен „безвъглеродна енергия“ за сметка на АЕЦ и строящите се вятърни електроцентрали.
Но токът от такава „зелена“ електроенергетика за потребителите няма да бъде по-евтин.

Подробности на:  https://bloknot-volgodonsk.ru/news/volgodonsk-vyrabotal-pochti-80-elektroenergii-rost-1186346

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари