ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуската АЕЦ става част от „Беленерго”

11.01.2020

От 1 януари 2020 година Беларуската АЕЦ е част от „Беленерго”.
Това съобщи за
БЕЛТА пресслужбата на „Беленерго“.
„Подобно решение ще позволи изграждането и провеждането на единна техническа политика в енергийната система в областта на производството на електрическа енергия“, отбелязват от „Беленерго”.

В съответствие с плана за действие за подобряване на структурата на управление на организациите в системата на Министерството на енергетиката са настъпили и други промени.
И така, от 1 април 2019 г. започна работа държавното учреждение „Държавен енергиен и газов надзор“. Преобразуването направи възможно отделянето на икономическите функции (ГПО „Белэнерго“) от надзорните (Госэнергогазнадзор). На 17 декември 2019 г. Министерството на икономиката издава удостоверение за регистрация за холдинг „Беленергострой“.
Под негово управление са прехвърлени акциите на ОАО „Белелектромонтажналадка“, ОАО „Беленергосвяз“, „Белселектросетсетстрой“, ОАО „Беленергозащита“, и ОАО „Западлелектросетестройстрой“.

До 31 декември 2019 г. приключи работата по присъединяването на РУП „ОДУ“ към „Беленерго“.
От 3 януари 2020 г. РУП „ОДУ“ е изключено от Единния държавен регистър на юридическите лица и индивидуалните предприемачи с прехвърлянето на всички права и задължения към държавното предприятие „Беленерго“.

„Реализирането на структурните промени ще повиши ефективността на управлението на организациите, които са част от„ Беленерго “, заявиха от пресслужбата.

Източник: https://www.trend.az/world/byelorussia/3175369.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари