ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Два блока ще бъдат спрени в Япония поради несъответствие с антитерористичните мерки – СМИ

25.12.2019

Японската енергийна компания Kansai Electric Power ще спре експлоатацията на третоти и четвъртоти блок на АЕЦ „Такахама” в западната префектура Фукуи поради неспазване на стандартите за борба с тероризма.
Това съобщи в неделя вестник Mainity.

 

 

 

Според нея енергоблоковете ще спрат да работят през лятото на следващата година, тъй като наличните в момента сертификати изтичат за тях през август и октомври.

До този момент компанията няма да има време да актуализира инфраструктурата и да предприеме редица други действия, необходими за получаване на нови документи от Японския комитет за контрол на ядрената енергия (регулаторният орган, известен още като агенция за ядрено регулиране – б.р.) .

Отбелязва се, че една от причините за бъдещото спиране на реакторите е корупционният скандал, който се случи тази година в Kansai Electric Power.

Както показа предварителното разследване, ръководството на компанията е получило 320 милиона йени (около 3 милиона долара) от неназована строителна компания, която искала да получи договор за работа в атомната електроцентрала Takahama.

Този скандал вероятно ще доведе до забавяне на рестартирането на първи и втори блок на АЕЦ Takahama, планирани за 2021 г., пише изданието.

Източник: http://atominfo.ru/newsz/a0839.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари