ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Губернаторът на Курска област инспектира изграждането на Курската АЕЦ-2

23.12.2019

На 22 декември губернаторът на Курска област Роман Старовойт посети строителната площадка на АЕЦ-Курск-2.

 

Сега почти 5000 души са ангажирани в изграждането на заместващата централа.
Тази година работниците приключиха всички планирани работи, а също така изпълниха две държавни задачи – монтираха устройство за локализация на стопилка за енергоблок № 1 на АЕЦ Курск-2 и завършиха бетониране на фундаментната плоча на сградата на реактора.

Следващата година ще се извърши работа за формиране на пясъчна основа за спомагателни сгради и конструкции. Плановете включват и изграждането на основните сгради на силови агрегати.

„Когато инвеститор идва в нашия регион, той се интересува от енергийните доставки за съоръженията си, изграждането на АЕЦ-2 дава отговор на тези въпроси“, коментира управителят на област Курск Роман Старовойт.

Планира се завършването на изграждането на енергийните блокове през 2024 г., а въвеждането им в експлоатация е предвидено за следващите 3 години.

Подробности на: https://iz.ru/957158/2019-12-22/stroitelstvo-kurskoi-aes-2-zavershitsia-v-2024-godu

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари