ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия ще инвестира в следващите 30 години 11,7 милиарда евро в нови енергоблокове на АЕЦ

19.12.2019

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш представи Националния инвестиционен план на страната до 2050 година.
Общият обем на инвестициите ще бъде 8 трилиона крони, като 6,2 трилиона (77,4%) ще са насочени за транспортна инфраструктура.

Планът предвижда в Чехия да бъдат построени два ядрени енергоблока, за което са отделени 300 милиарда крони (11,7 милиарда евро).
През 2029 г. ще започне строителството на един енергоблок в АЕЦ „Дуковани“, а вторият вероятно ще се строи в АЕЦ „Темелин“.

„За да може и занапред да бъде осигурена енергийна самодостатъчност, е необходимо да се построят нови енергоблокове на площадките на АЕЦ „Дуковани“, а в случай на нужда, и на АЕЦ „Темелин“, както и значително да се увеличи делът на ВЕИ. В същото време чешката енергетика постепенно ще се откаже от използването на въглища“, се отбелязва в документа.

Още подробности на: https://emerging-europe.com/news/czech-government-approves-ambitious-2050-investment-plan/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари