ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция / EDF разкрива планове за подобряване управлението на големите си ядрени проекти

19.12.2019

Френската държавна компания и ядрен оператор EDF е подготвила план за 100 милиона евро за усъвършенстване на управлението на основните си атомни проекти през следващите две години.

 

 Главният изпълнителен директор на EDF Жан-Бернар Леви ще оглави комисия, чиято роля ще е да преразгледа първоначалните данни за всеки един голям проект, да определи целите, разходите, графика, финансовите ангажименти и да одобри ключовите договори.

В края на октомври т.г. правителството на Франция постави условие пред компанията да представи план за разрешаване на проблемите с АЕЦ „Фламанвил“ 3 с реактор EPR в Нормандия.
EDF бе критикувана за липса на „култура на качеството“, което се отразява в забавяне и превишаване на разходите по проекта.
Докладът посочва въпроси, които засягат цялата френска ядрена индустрия, като липса на специфични умения в EDF, лошо управление на проекти и проблемите, които групата имаше при интегриране на ядрения бизнес на своя фалирал конкурент Areva.

Много подробности на: https://www.nucnet.org/news/edf-unveils-plans-to-improve-governance-of-major-nuclear-projects-12-2-2019

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари