ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Израел забраниха проектирането на жилищни сгради с електрически бойлери като основен източник на топла вода

17.12.2019

Израелският национален съвет за планиране и развитие одобри регламент, който забранява на разработчиците да проектират жилищни сгради с електрически бойлери като основен източник на топла вода.

 

Независимо от броя на етажите, водата трябва да се нагрява чрез фотоволтаични панели, термопомпи или друга икономична система, която отговаря на изискванията, посочени в постановлението, включително вятърни генератори.

Решението ще влезе в сила 30 дни след публикуването.
Според експерти тази резолюция ще позволи на жителите на къщи, които ще бъдат построени след влизането му в сила, да пестят от сметките за ток.

Слънчевите колектори, създадени от израелските инженери Леви Исар и Зви Тавор 1953-1955 г. и дълги години са отличителен белег на израелските покриви, започнаха да отстъпват място на електрическите бойлери през последните две десетилетия.
Поради увеличаването на височината на строителството на покривите на сградите, просто престана да има достатъчно място за слънчеви колектори за всички апартаменти.

В тази светлина разходите на жителите на нови високи сгради за електроенергия се увеличиха значително.

Източник: https://elektrovesti.net/68807_v-izraile-zapretili-proektirovat-zhilye-doma-s-elektricheskimi-boylerami-v-kachestve-osnovnogo-istochnika-goryachey-vody

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари