ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ могат да отпуснат 1 милиард долара за енергийна сигурност на европейските страни, включително Украйна

15.12.2019

Конгресът на Съединените щати може да приеме проектозакон, предвиждащ отпускането на 1 милиард долара за енергийна сигурност в Европа, включително Украйна.

 

Вицепремиерът по европейска интеграция Дмитрий Кулеба по време на посещението си в САЩ на срещи с членове на Конгреса се застъпи за приемането на проектозакон за енергийната сигурност в Европа, който вече е внесен. Този законопроект скоро ще бъде разгледан от американските конгресмени. Това съобщи на 14 декември правителственият портал.

Ако този документ бъде одобрен, американските компании ще получат почти 1 милиард долара за изграждането на енергийна инфраструктура в Централна и Източна Европа.
Изграждането на такива съоръжения е предвидено и в Украйна.

Кулеба подчерта, че подобна инфраструктура ще диверсифицира потоците от природен газ и ще намали зависимостта от руските енергийни ресурси.

Не става въпрос само за Украйна, а за стратегическия баланс в целия регион, по-специално за влиянието на Русия в Централна Европа и Западните Балкани “, заяви официалният представител.

Източник: https://racurs.ua/n130848-ssha-mogut-vydelit-1-mlrd-doll-na-energobezopasnost-stran-evropy-v-tom-chisle-ukrainy.html

Б.Р. Убеден съм, че освен много политика в това решение прозира намерението на САЩ да се настанят по всякакъв начин чрез доставките на втечнен природен газ в Европа.
Свръхдобивът на шистов газ в САЩ трябва да избие нанякъде.
Къде е най-лесно – в безропотна Европа (ЕС) и неговите сателити.

Забелязахте ли, че няма нито дума за електроенергийната сигурност на Украйна и интегрирането на електроенергийната и система с ENSTO-E.

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари