ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Службата за безопасност на Украйна (СБУ) извърши обиски в Энергоатом

13.12.2019

Длъжностни лица на държавното предприятие са заподозрени в измама с покупката на оборудване за атомни електроцентрали.

 

 

В четвъртък, 12 декември, служители на украинската служба за безопасност извършиха претърсвания в „Енергоатом“ и по местоживеене на неговите служители, съобщиха от пресслужбата на Генералната прокуратура.

Според тях са извършени претърсвания във връзка с евентуални покупки на оборудване за атомни електроцентрали на завишени цени.

Според разследването през 2017-2018 г. някои търговски структури доставят на Энергоатом специализирани клапани на обща стойност почти 40 милиона гривни, като преди това са ги закупували от производителите на четири пъти по-ниска цена.
За да се увеличат производствените разходи, са били направени фалшиви: договори за продажба, счетоводство и данъчна отчетност.Била е организирана и верига от „транзитни” компании.

Източник: https://korrespondent.net/business/companies/4170850-sylovyky-provely-obysky-v-enerhoatome

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари