ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ростовска АЕЦ: енергоблок № 3 е изведен в планов превантивен ремонт (ППР)

03.12.2019

На 2 декември, в 03:58 часа, енергоблок № 3 беше изключен от мрежата и изведен в планов превантивен ремонт (ППР) * с продължителност 75 денонощия.

 

 

 

През периода на ППР се предвижда да се извърши основен ремонт на реакторната инсталация на енергоблока с цялостно зваждане на горивните касети (топлоотделящи сборки – ТВС) от активната зона на реактора, ремонт на основното оборудване на реакторната установка и на системите за безопасност, основен ремонт и текущ ремонт на цилиндри ниско и високо налягане, среден ремонт на турбогенератора и основното оборудване на турбинното отделение

„В рамките на започналия ремонт на енергоблок № 3 на Ростовската АЕЦ, се предвижда и модернизиране на една от трите системи за безопасност на енергоблока. Тези работи ще се извършват от специалисти на цеха за топлинна автоматика и измервания (ТАИ) на атомната електроцентрала, както и от подизпълнителите: ООО МУ-4 «Корпорации ЭСКМ» в областта на строително-монтажните работи и АО «Атомтехэнерго» – по отношение на пусконаладъчните работи.
В резултат на модернизацията ще бъде реализиран принципът на диверсификация, гарантиращ повишена безопасност на енергоблока“, каза Андрей Горбунов, главен инженер на Ростовската АЕЦ.

Енергийни блокове № 1, № 2 и № 4 на АЕЦ „Ростов“ работят на номиналната мощност.
Радиационният фон на площадката АЕЦ и прилежащата територия е на ниво, съответстващо на нормалната работа на енергийните блокове, и не надвишава естествените фонови стойности.

За справка

* ППР е планирана процедура, провеждана в енергийните блокове на всички руски атомни електроцентрали с цел поддържане на стабилно работно състояние на оборудването за гарантирано безопасно производство на електроенергия.

Източник: https://rostov.aif.ru/society/details/rostovskaya_aes_energoblok_3_vyveden_v_planovyy_predupreditelnyy_remont

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари