ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – АЕЦ „Vogtle” – Изграждането на двата блока с AP-1000 и този път едва ли ще се вмести в графика

02.12.2019

Разширяването на АЕЦ „Вогтъл“ в щата Джорджия едва ли ще се вмести в текущия график на строителството. Това става ясно от анализ на Комисията за обществени услуги на щата.

 

 

Installation of the final containment ring on Unit 4 at Vogtle.

Двата енергоблока с реактори на „Уестингхаус“ AP1000 са единственият проект за изграждане на комерсиални атомни енергоблокове в САЩ.

Проектът надвишава почти два пъти първоначалния си бюджет, като общата му стойност сега се оценява на над 25 милиарда долара и изостава от графика с 5 години. Миналата пролет бе представен нов базов график за завършването на проекта. Той предвижда Трети енергоблок да бъде приключен през май-ноември 2021 г., а Четвърти – година по-късно. По думите на консултанта на комисията Дон Грей, срокът през месец май „не може да бъде постигнат“, а „ако темповете на реализация на проекта не се увеличат значително“, ноемврийските срокове ще бъдат „значително предизвикателство“. Според комисията, Трети енергоблок ще бъде приключен през февруари-март 2022 г., като за Четвърти те не могат да дават прогнози.

Подробности на: https://www.nucnet.org/news/project-unlikely-to-meet-current-deadlines-commission-staff-says-11-1-2019

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари