ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


WANO ще провери “Росенергоатом” през 2020 година

30.11.2019

Международни експерти на Световната асоциация на операторите на АЕЦ (ВАО АЭС, англ. WANO) посетиха Белоярската АЕЦ на 25-27 ноември преди корпоративната партньорска проверка на „Росэнергоатом“, която WANO ще проведе в концерна през 2020 година.

 

 

 

След резултатите от предварителните посещения експертите на WANO ще дадат препоръки на „Росэнергоатом“, на кои области трябва да се обърне внимание по време на предстоящата корпоративна проверка.
„Те ще проведат тази проверка в по-задълбочена форма в централния офис на концерна и в няколко други атомни електроцентрали в Русия“, се казва в прессъобщението.

 

 

По време на посещение в Белоярската АЕЦ експертите направиха обход на енергоблок N4 с реактор БН-800, разговаряха с представители на ръководството на централата.

„Установихме, че Белоярската АЕЦ е в добро състояние. Невсякъде е чисто и добре организирано поддържането на експлоатационния порядък. Персоналът знае своите отговорности и извършва дейностите качествено. Установено е ефективно сътрудничество между концерна „Росэнергоатом“ и Белоярската АЕЦ“, цитират се в съобщението думите на експерта на WANO Богдан Зронек (Чехия).
Според Зронек в Белоярската АЕЦ действат много програми – една от тях е развитието на лидерството. „Сигурен съм, че е много важно: да се работи с хората, да се разговаря с тях, да се интересувате от техните мнения за да имате ясна представа как да задавате приоритетите, които помагат да се гарантира безопасна и надеждна работа на централата“, отбеляза експертът.

За справка

Световната асоциация на операторите на атомни електроцентрали (WANO) е основана през май 1989 г. от организации, експлоатиращи АЕЦ. В момента всички организации, експлоатиращи атомни електроцентрали, както и някои компании от ядрено-горивния цикъл са нейни членове.
Структурата на WANO включва четири регионални центъра: Москва, Атланта, Париж и Токио. Координационният център се намира в Лондон.

Белоярската АЕЦ е пусната в експлоатация през април 1964 г.
Първите енергоблокове са на топлинни неутронни реактори – AMB-100 и AMB-200, които бяха спрени във връзка с изработването на проектния ресурс.
В експлоатация са блоковете с реактори на бързи неутрони БН-600 (от 1980 година) и БН-800 (от 2015 година).

Източник: https://rosatom.ru/journalist/news/vsemirnaya-assotsiatsiya-operatorov-aes-v-2020-godu-proverit-rosenergoatom/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари