ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Швеция расте подкрепата за ядрената енергетика

28.11.2019

Шведското издание Analysgruppen публикува резултати от социологическо проучване на агенция Novus за отношението на населението на страната към атомната енергетика.

 

Анкетите са проведени чрез уеб интервю в периода 24 – 30 октомври 2019 г. сред 1027 жители на възраст между 18 и 79 години.
Според резултатите, 78% от интервюираните подкрепят ядрената енергетика, като преди две години техният дял е бил 71%. 35% са „за“ продължаване на експлоатацията на съществуващите АЕЦ в рамките на планирания срок, заедно с възможността за удължаване на експлоатацията им, а 43% подкрепят предложението за строителство на нови енергоблокове.
Против ядрената енергетика са само 11% от анкетираните, като предишни години те са били около 20%. Една от основните причини за нарастването на подкрепата за ядрената енергетика в страната, според социолозите, е растящата популярност в обществото на темите за изменението на климата и намаляването на изпускането на парникови газове в атмосферата.
В момента в Швеция работят 8 атомни енергоблока в три АЕЦ.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/11/27/99495

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари