ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бойко Борисов – АЕЦ „Белене” е един разкошен проект

26.11.2019

Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Отделихме около 15 минути. Защото досега, знаете, една тежка администрация, каквато е в Щатите, Белене е руска централа, което не отговаря на истината.

 

 

 

В момента Белене е 100% българска централа със 100% собственост върху реакторите от страна на България. Къде е руската централа тук?
Контурите са на бившата Арева, сега Фраматом, на немски компании, реална възможност има турбината да бъде на Дженеръл Електрик, което вдига и мощността от 1000 на 1200 мегавата.
Това е един разкошен проект.

Освен това ние за Козлодуй ще имаме след 10 години много площадки.

Аз му казах – не мога да правя нов американски реактор, а два чисто нови 3 плюс да ги хвърля в реката. Ще ме бият българите с камъни. Това не може да стане. Но той е бизнесмен и веднага схвана за какво става въпрос и че това е един много добър проект.

Така че всички, които си мислеха, че идваме тук да ни кажат не-не-не, купувайте оръжия, точно обратното се получи.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари