ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Разследването на извънредната ситуация в близост до Северодвинск не може да бъде публично – Песков

24.11.2019

Разследването на обстоятелствата на инцидента, станал през август на полигона край Северодвинск, не може да има открит характер, тъй като става въпрос за изпитания на нови оръжия.
Това съобщи в петък говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

„Говорим за тестване на нови оръжейни системи. Следователно, разбира се, разследванията, които могат да се провеждат и се провеждат в това отношение, по никакъв начин не могат да бъдат публични“, заяви говорител на Кремъл, като подчерта, че „те имат изключително затворен, секретен характер“.

Инцидентът на военния полигон близо до Северородвинск в района на Архангелск е станал на 8 август.
Държавната корпорация за атомна енергия „Росатом“ по-късно съобщи, че петима служители на корпорацията са станали жертва на пожара и последвалата експлозия по време на ракетно изпитание на морска платформа, а още трима са били хоспитализирани.

На 21 ноември 2019 г. руският президент Владимир Путин се срещна в Кремъл със семействата на жертвите и предаде на вдовиците на загиналите край Северодвинск, ордени за Мъжество, които са им присъдени посмъртно.

Източник: https://tass.ru/proisshestviya/7178777

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари