ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Полша – До няколко месеца ще има решение за финансирането на първата АЕЦ

21.11.2019

До няколко месеца властите в Полша ще намерят решение на въпроса за финансиране на проекти в атомната индустрия. За тази цел ще бъде създадена нова компания, която ще бъде инвеститор и собственик на бъдещата АЕЦ в страната.

 

Това стана ясно от думите на Петър Наимски, представител на правителството по въпросите на стратегическата енергийна инфраструктура.

Той отбеляза, че се търси партньор, който да участва изцяло в проекта за изграждане на АЕЦ от началото до края и има доказана технология.
Компанията, която ще бъде създадена за изграждането и експлоатацията на АЕЦ, ще е съвместно предприятие между Полша и стратегическия инвеститор в съотношение 51% към 49%.

Енергийната програма на страната предвижда до 2033 г. да бъде изграден първият ядрен енергоблок с мощност от 1000 – 1500 MW, а до 2043 г. – още 6 енергоблока с обща мощност между 6000 – 9000 MW.

Източник: http://www.ukrinform.ru/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари