ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом” ще създаде в Нововоронежската АЕЦ център за обучение на кадри за чуждестранни АЕЦ

18.11.2019

 Нововоронежската АЕЦ ще се превърне в международен образователен център за обучение на персонал за чуждестранни атомни електроцентрали, изградени по руски проекти, заяви Александър Локшин, първи заместник генерален директор по опертивно управление на държавната корпорация „Росатом”.

Той направи работно посещение в НВАЕЦ. „Днес държавната корпорация Росатом заема първото място в света по изграждане на атомни електроцентрали в чужбина, реализирайки проекти за изграждането на 36 енергийни блока в 12 държави по света. Нововоронежската АЕЦ се превърна в база за обучение на персонала“ – припомни Локшин, думите на когото са цитирани в съобщението на концерна „Росэнергоатом“.

„Само през следващите пет години ще трябва да обучим повече от 2,8 хиляди чуждестранни специалисти. Ако по-рано централата беше ковачница на персонал само за Русия, сега – за целия свят“, добави Локшин.

За справка

НВАЕЦ се намира на брега на река Дон на 45 километра южно от Воронеж. Това е първата атомна електроцентрала в Русия с реактори тип ВВЭР (водно-водни енергиини реактори корпусен тип с обикновена (лека) вода под налягане).
През февруари 2017 г. енергоблок № 6 на АЕЦ е пуснат в търговска експлоатация (според друга класификация, енергоблок № 1 на Нововоронежската АЕЦ-2). Това е първият блок в света с усъвършенстван руски реактор ВВЭР-1200 от поколение 3+, който отговаря на най-съвременните изисквания за ефективност и безопасност.
На 31 октомври тази година започна търговската експлоатация на енергоблок № 7 на НВАЕЦ (втори блок на НВАЕЦ-2).

Източник:https://1prime.ru/energy/20191116/830558344.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари