ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Госатомнадзор издаде разрешения на служители на БелАЕЦ за работа в ядрено съоръжение

18.11.2019

Служители на Беларуската атомна централа получиха разрешения за извършване на дейности по използване на ядрената енергия, съобщиха за БЕЛТА от отдела за ядрена и радиационна безопасност на Министерството на извънредните ситуации (Госатомнадзор).

По време на подготовката за експлоатация на първия енергоблок на централата бяха получени индивидуални разрешения от ръководители и отговорни служители, чиито дейности са от ключово значение от гледна точка на осигуряване на безопасността.
Сред тях са началникът на лабораторията за ядрена физика на АЕЦ, ръководители на смени и оперативен персонал.

По-рано бяха издадени разрешения на редица други длъжностни лица, включително генералния директор на БелАЕЦ Михаил Филимонов.

За да получи разрешение, кандидатът трябва да премине оценка на знанията в комисията на Министерството за извънредни ситуации, както и тестове и прегледи, включително медицински и психофизиологични (устойчивост на стрес, работа в екип и т.н.), тестове за практически умения.

„Издаването на разрешения от Госатомнадзор е резултат от много работа, която позволява на регулаторния орган да се увери, че управлението на атомната централа е в надеждните ръце на компетентни специалисти“, подчертават от Министерството на извънредните ситуации.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари