ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украинските АЕЦ внедряват американска технология за управление на ОЯГ

31.10.2019

Като част от проекта за изграждане на централизирано хранилище за отработено ядрено гориво (ЦХОЯТ) в три украински атомни електроцентрали, продължава изпълнението на програмата за въвеждане на модифицирана технология за обработка и съхранение на отработено гориво (ОЯГ) на американската корпорация Holtec International.
По-конкретно, в АЕЦ „Ровно“ се извършват редица подготвителни работи за транспортиране на отработено ядрено гориво до ЦХОЯТ, както и мероприятия по модернизация и реконструкция.

„Всичките дейности по въвеждането на американската технология Holtec в РАЕЦ вървят по график. След реализирането им необходимия пакет от документи ще бъде изпратен на Държавния комитет за ядрено регулиране на Украйна (Госатомрегулирования Украины)“, каза Олег Халандач, главен инженер на енергоремонта на Ровненската АЕЦ.

Според него, модифицирането на основното оборудване, свързано с използването на технологията Holtec за управление на ОЯГ в АЕЦ „Ровно“, предвижда осъществяването на няколко етапа в енергоблоковете: модернизация на кранове, презареждаща машина, транспортни коридори и технологични системи, реконструкция на пътищата в централата, изграждане на площадка за обслужване на специални влакове с оборудване и съхранявае на транспортните контейнери.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-192748

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари