ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Новият енергоблок на Ленинградската АЕЦ произведе през първата си година над 6,5 милиарда kWh електроенергия

30.10.2019

Иновативният енергоблок №1 ВВЭР-1200 на Ленинградската АЕЦ, пуснат в търговска експлоатация преди точно година, произведе 6,586 млрд. kWh електроенергия за 12 месеца.

 

Според пресслужбата на ЛАЕЦ общо, от първото си включване в мрежата на 9 март миналата година, новият ленинградски енергоблок е доставил 9305 милиарда kWh електроенергия в общата енергийна система на Русия.

„Първата година в работа винаги е най-трудната и най-отговорната. Това е един вид тест за всички участници в проектирането, изграждането и пускането в експлоатация на блока. Вярвам, че сме го преминали с достойнство. Стабилната, ефективна и безопасна работа на новия блок е потвърждение за това“, каза директорът на ЛАЕЦ Владимир Перегуда.

В момента първият ППР продължава на енергоблок №1 ВВЭР-1200. Специалистите оценяват състоянието и диагностицират най-важното оборудване от гледна точка на безопасността, сменят или ремонтират отделни компоненти и механизми. Това ще увеличи надеждността на технологичните системи в следващия междуремонтен период, ще осигури експлоатационна ефективност и безопасност на енергоблока.

ППР на енергоблок № 1 с ВВЭР-1200 на АЕЦ Ленинград ще приключи в началото на ноември.

Още много подробности на: https://47news.ru/articles/164427/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари