ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бангладеш е готов да даде предимство на руските компании в изграждането на втора АЕЦ

29.10.2019

Бангладеш иска да построи втора атомна електроцентрала в страната и е готова да даде предимство на руските компании при обявяване на международен търг.

 

Това обяви пред РИА „Новости“ външният министър Абул Калам Абдул Момен.

„Разбира се, те ще бъдат първи“, каза министърът, отговаряйки на въпрос за възможната покана за участие на руските компании.
По думите му, Бангладеш е страна, която е лишена от енергийни ресурси и има нужда от евтина атомна енергия.

„Ето защо искаме втора АЕЦ. Имаме добри отношения с Русия и те предлагат отлични споразумения по отношение на ядрените отпадъци. Ще обявим международен търг и ще изберем между най-добрите варианти“, каза той.

Първата АЕЦ в Бангладеш – „Рупур“, която се изгражда с помощта на Русия, по график трябва да започне работа през 2023 година. Тя ще разполага с два реактора ВВЕР-1200 с обща мощност 2400 мегавата. Съоръжението се строи по руски проект и е разположено на 160 километра от столицата Дака.

Подробности на: https://ria.ru/20191025/1560238680.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари