ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белгия – Привържениците на ядрената енергетика в страната са 83% – проучване

26.10.2019

 Повечето белгийци биха искали да запазят ядрената енергия като източник на производството на електроенергия и смятат, че тя има важен принос за запазване на емисиите на CO2 под контрол.
Това показва проучване, направено от Белгийския ядрен форум (BNF).

Според изследването, 83% от белгийците са „за“ запазване на ядрената енергия в енергийния микс на Белгия, 37% казват, че АЕЦ трябва да могат да работят до 2025 г., а 46% са на мнение, че централите могат да работят и след 2025 г. Подобно проучване през 2017 г. показва, че само 37% от жителите на Белгия са искали АЕЦ да работят и след 2025 г.
Според BNF, проучването показва, че подкрепата за ядрената енергия расте по всички параметри в сравнение с 2017 г. „Климатичната промяна тревожи повече от преди, но въпреки това малко белгийци разбират, че атомните централи не изпускат парникови газове и като такива, са част от решението за борба с климатичните промени“, заяви директорът на BNF Серж Даби.

Подробности на: https://www.nucnet.org/news/83-want-to-keep-nuclear-in-energy-mix-says-poll-10-2-2019

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари