ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Търговско-диспечерски отдел е създаден в Запорожската АЕЦ

23.10.2019

От 1 юли 2019 г. в Украйна започна да функционира нов пазар на електроенергия.
В неговите условия възникна необходимостта от създаване на специални отдели в атомните централи, които да участват в анализа, прогнозирането и графиците на продажба на електроенергия.

 Запорожската атомна електроцентрала стана първата сред украинските атомни електроцентрали, където вече е създаден и работи отделът за търговска диспечеризация.
Работните места на специалистите са разположени в помещенията на началниците на смяна на блоковете. Това опростява оперативната комуникация по отношение на планирането и координацията на графиците.

Подборът на персонала на отдела беше задълбочен – работата на специалистите е доста сложна. Към днешна дата отделът е напълно окомплектован.

„Нашите специалисти са млади, но всички с оперативен опит и висше техническо образование. Лицето, заемащо това работно място, трябва да разбира много добре работата на атомната електроцентрала и енергийния блок като цяло “, заяви Дмитрий Чалцев, заместник-началник на производствената и техническата служба на ОП ЗАЕС.

Специалистите ще преминат обучение в Киев, ще видят как се провеждат търговете и ще проучат подробно характеристиките на новия пазарен модел.

Подобни модели на пазарите на електроенергия работят в много страни. Опитът им показва, че преходът към нови условия не може да бъде нито прост, нито бърз.
Затова специалистите очакват постоянно усъвършенстване и подобряване на процеса.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-192357?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари