ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Лихачов заяви, че решенията за изграждането на АЕЦ в Узбекистан ще бъдат намерени преди края на годината

18.10.2019

Генералният директор на „Росатом“ Алексей Лихачов заяви пред журналисти, че разчита всички решения за строителството на АЕЦ в Узбекистан да бъдат намерени до края на годината.

 

  

 

„Преговорите не са лесни, защото е важно да се определи стойността. Те се състоят от два етапа. Единият от тях е проектирането, което до голяма степен ще определи и параметрите на бъдещия договор“, обясни той и уточни, че някои документи със сигурност ще бъдат подписани до края на 2019 г.
„Всъщност ние решаваме уравнение с две неизвестни – договаряме се и за проектантската работа, и за дейностите по изпълнението на този проект“, каза Лихачов.

През септември 2018 г. министър-председателите на Русия и Узбекистан – Дмитрий Медведев и Абдула Арипов, подписаха споразумение за сътрудничество за изграждането на АЕЦ в републиката, по силата на което „Росатом“ планира да построи АЕЦ с два реактора тип ВВЕР-1200 от поколение „три плюс“.

През май 2019 г. „Росатом“ и „Узатом“ сключиха договор за инженерни проучвания на строителната площадка на атомната електроцентрала.

Планирано е изграждането да започне през 2022 г. със заем от руското правителство.

Източник: https://tass.ru/ekonomika/6998036

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари