ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Египет – В Кайро се проведе вторият форум на доставчиците в ядрения отрасъл

12.10.2019

На 8-9 октомври в Кайро (Египет) се проведе вторият форум за доставчиците в атомната индустрия, организиран от руската корпорация „Росатом“ и Управлението на атомни електроцентрали на Египет (NPPA).

 

Събитието се състоя в рамките на Международното промишлено и технологично изложение и форум „Голяма промишлена седмица“.

В церемонията по откриването участваха министърът на електроенергията и възобновяемите енергийни източници на Египет Мохамед Шакер, първият заместник генерален директор и директор на Блока за развитие на международния бизнес на „Росатом“ Кирил Комаров, председателят на NPPA Амгед Ел-Вакил и министърът на военната промишленост Мохамед Ел-Асар.

„Росатом“ отделя специално внимание на локализацията при строителството на АЕЦ в Египет. Очакваме при изграждането на първия енергоблок нивото на локализация да достигне 20%, което е ярко доказателство за професионализма на египетските изпълнители. Отчитайки широкото предстоящо участие на местни строители, ние се стремим да изградим ефективно сътрудничество с нашите доставчици и именно затова провеждаме вече втори форум“, заяви Кирил Комаров.

Подробности на: https://www.rosatom.ru/journalist/news/v-kaire-proshel-ii-forum-postavshchikov-atomnoy-otrasli/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари