ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Започнаха сложните технологични операции по изработване на дъното на реактора за втори енергоблок на АЕЦ „Аккую”

10.10.2019

Във Волгодонския филиал на «АЭМ-технологии» (част от машиностроителния дивизион на „Росатом“Атомэнергомаш) се проведе сложната технологична операция по разгъване на тръбната заготовка за създаване на дъното на реактора за Втори енергоблок на турската АЕЦ „Аккую“.

Разгъването е единственият вариант, който позволява да се получи безшевна заготовка с размер 6х6 метра за формирането на дъното на ядрения реактор.
Технологията на изработване не допуска заваръчни съединения на изделието.

Дейностите се провеждат на няколко етапа – кованата стоманена заготовка във вид на тръба с тегло над 80 тона и диаметър 2 метра се нагрява предварително в пещ при максимална температура от 1100 градуса за 7 часа.
После с помощта на кран се поставя под преса и се разгъва. Основното условие в процеса е температурата на заготовката да не пада под 800 градуса.

 


След това заготовката се поставя в пещта за допълнително нагряване за 2 часа и после пак се разгъва, за да бъде превърната в квадратен лист.
От него се изрязва кръгла заготовка за формиране на дъното на реактора.

Много подробности на: http://www.aem-group.ru/mediacenter/news/na-atommashe-proshla-texnologicheski-slozhnaya-operacziya-sozdaniya-zagotovki-dlya-dnishha-reaktora-aes-%C2%ABakkuyu%C2%BB.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари