ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларус не обмисля закупуването на ядрено гориво от САЩ

09.10.2019

Предложението на САЩ за доставки на ядрено гориво за БелАЕЦ все още не е обсъждано.
Това заяви министърът на енергетиката на Беларус Виктор Каранкевич в кулоарите на Energy Expo 2019.

 

 

Министърът на енергетиката говори за напредъка на строителството на БелАЕС.

„Работата се извършва по всички сгради и конструкции, първи енергоблок е с висока степен на готовност, строително-монтажните работи почти приключиха, извършват се наладъчни дейности, започват предпускови операции“, съобщи Каранкевич.

Той каза още, че работата по доставката на ядрено гориво е „в съответствие с технологичните процеси, всичко се подготвя за получаване на разрешителни за внос на гориво“.

Коментирайки предложението, направено по-рано от заместник-министъра на енергетиката на САЩ Рита Баранул относно доставката на ядрено гориво за БелАЕЦ, Виктор Каранкевич каза, че това все още не е обсъждано.

„Това е нова информация, не съм готов да я коментирам“, каза той. Каранкевич призова да изчака доставката на гориво и въвеждането в експлоатация на атомната електроцентрала. – Всички въпроси за по-нататъшна работа ще разгледаме по-късно. Това все още не се обсъжда.

Още подробности на: Tut.by

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари