ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Пхенян очаква от Вашингтон по-сериозна подготовка за преговорите

08.10.2019

Северна Корея очаква САЩ да се подготвят по-сериозно за преговори по ядрения въпрос и други аспекти на нормализиране на двустранните отношения.

 

 

 

Както съобщава информационната агенция Kyodo, това беше обявено в понеделник пред репортери на международното летище в Пекин от представителя на външното министерство на КНДР Ким Мюн-Джил (Kim Myong Gil).

 

 

 Той представляваше Пхенян на състоялите се наскоро консултации с американски дипломати в Стокхолм.

„Тази среща завърши с провал“, каза Ким Мюн-Джил.
„Големи неприятности могат да се случат, ако САЩ не се подготвят внимателно за подобни контакти“, каза той.

„Изпратихме всички наши предложения и сега искаме да изслушаме американската страна. Досега тя не е подготвила нищо в замяна.“

В неделя външното министерство на КНДР обяви в специално изявление, че Пхенян няма да води преговори със САЩ, докато Вашингтон не предприеме „реални стъпки за пълно и необратимо изоставяне на враждебната политика“ по отношение на северната част от Корейския полуостров.

По-специално дипломатическата мисия разкритикува подхода на САЩ към консултациите с делегацията на КНДР в шведската столица.

Предварителна двустранна среща на представители на САЩ и КНДР се проведе на 4 октомври в Стокхолм. Работните преговори започнаха на 5 октомври, но бяха прекъснати в същия ден.

Междувременно ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент на САЩ Морган Ортегус, според резултатите от няколко часовите консултации, заяви, че те са били конструктивни.
Тя отбеляза също, че американската делегация е приела поканата на Швеция да се върне в Стокхолм след две седмици и да продължи преговорите с КНДР.

В същото време Ортегус не посочи как Пхенян е реагирал на подобно предложение.

Подробности на: https://www.nknews.org/2019/10/n-korean-diplomat-warns-of-terrible-results-if-u-s-fails-to-offer-better-deal/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари