ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – Утвърден е техническият план за разширяването на АЕЦ „Пакш”

04.10.2019

„Имаме добра новина – техническата документация за разширяването на АЕЦ „Пакш“ бе приета“, заяви министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто в Москва след преговори с генералния директор на руската корпорация „Росатом“ Алексей Лихачов.

 

 

„Става въпрос за важна стъпка по пътя към подготовката за реализиране на проекта. Броят на получените разрешения надхвърли 300, сред тях има и толкова важни като екологичната лицензия“, каза унгарският министър.
Той добави, че е получено разрешение за изграждане на първите три обекта от строително-монтажната база. Строителството на първия обект – офис сградата на руския генерален изпълнител, вече е започнало.

По думите на министъра, разработването на лицензионната документация с обем от около 300 000 страници върви по график. Следващото лято тя трябва да бъде представена за разглеждане пред унгарския атомен надзор.

Подробности на: https://www.vajma.info/cikk/magyarorszag/20121/Szijjarto-Elfogadtuk-a-paksi-bovites-muszaki-tervet.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари